Головна / Блог / Забезпечення безпеки веб-сервера

Забезпечення безпеки веб-сервера

18.07.2023

Веб-безпека залишається однією з найважливіших проблем для ІТ-організацій, оскільки останні гучні кібератаки довели, що всі підприємства можуть виявитися атакованими. Через чутливі дані, зазвичай розміщені там, веб-сервери є одним з найбільш цільових місць в організації для нападу. Насправді забезпечення безпеки веб-сервера так само важливо, як захист веб-сайту, веб-додатки та мережі.

Захист веб-сервера – це складна справа, але це, безумовно, можливо. На жаль, незалежно від того, яке програмне забезпечення  та операційну систему ви використовуєте, конфігурація “з коробки” зазвичай небезпечна.

Поради які допоможуть вам підвищити безпеку веб-сервера.

Видалення непотрібних сервісів

Установки та конфігурації операційної системи за замовченням не є безпечними. Типова установка за замовченням включає безліч мережевих сервісів, які вам не знадобляться в налаштуваннях веб-сервера, таких як віддалені служби реєстру, служба сервера друку і т. д. Чим більше служб працює в ОС, тим більше портів залишається відкритим, тому відключіть служби, які ви не використовуєте.

Управління дозволами та привілеями

Дозволи для файлів та мережевих служб, які впливають на безпеку веб-сервера. Якщо механізм веб-сервера зламаний за допомогою програмного забезпечення мережевих сервісів, користувач може отримати доступ до облікового запису, на якому працює мережна служба. Для додаткової безпеки призначте найменші привілеї, необхідні для запуску певної мережі. Крім того, призначте мінімальні привілеї будь-якому анонімному користувачеві, який необхідний для доступу до веб-сайту, файлів веб-додатків та баз даних.

Видаліть непотрібні модулі та розширення програм

Налаштування Apache за замовчуванням мають кілька попередньо визначених модулів, які ви, ймовірно, не використовуєте. Вимкніть ці модулі, щоб запобігти цілеспрямованим атакам проти них.

Веб-сервер Microsoft, Internet Information Services, аналогічний. За замовчуванням він налаштований на обслуговування великої кількості типів додатків, таких як ASP, ASP.NET і т.д. До списку розширень додатків повинен входити лише список розширень вашого веб-сайту або додатка. Кожне розширення програми також має бути обмежене лише для використання певних HTTP-заголоаків, коли це можливо.

Моніторинг та аудит веб-сервера

В ідеалі ви повинні зберігати всі журнали, які є на веб-сервері, в окремій області. Журнали мережних служб, журнали доступу до веб-сайту, журнали сервера баз даних та журнали операційної системи повинні регулярно контролюватись. Зберігайте записи журналу, оскільки файли журналів зазвичай надають всю інформацію про спробу атаки. Якщо ви помітили підозрілу активність у журналах, негайно вивчіть, що відбувається.

«Vamark» – професійна аутсорсингова компанія, яка вже багато років надає ІТ послуги в Києві і має великий досвід у даній сфері. Наші спеціальності: абонентське обслуговування серверів, організація резервного копіювання даних підприємства, абонентське обслуговування комп’ютерів організацій, послуги ІТ аутсорсингу (Київ) , планування мережі (мережева інфраструктура) тощо. Ми пишаємося тим, що не тільки забезпечуємо очікувані результати, але й добре обізнані, систематичні, підзвітні, заслуговуємо на довіру і легко працюємо. Щоб поговорити з консультантом про комп’ютерну підтримку, достатньо надіслати форму зворотної зв’язку або зателефонувати за вказаними номерами. Ми готові надати вам повну інформацію не лише з питання: як вибрати комп’ютер для офісу, а загалом з ІТ обслуговування вашої компанії. Зв’яжіться з нами сьогодні!

Дозвольте нам керувати технологією, щоб ви могли керувати своїм бізнесом.

Останні новини
Зв`язатись з нами
Заповнюючи форму, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності сайту