Головна / Блог / Хмарне сховище даних, його переваги для бізнесу

Хмарне сховище даних, його переваги для бізнесу

18.04.2023

У наш час багато інформації зберігається у цифровій хмарі. Хмарне сховище даних змінює спосіб ведення бізнесу за допомогою iCloud від Apple для вашої музики та фотографій, Google Диску для документів та електронних таблиць.

У багатьох власників бізнесу дані, які знаходяться на серверах компанії, накопичуються швидше, ніж вони встигають їх зберегти. Внутрішні сервери швидко перевантажуються великою кількістю даних.

Хмарне сховище – це ефективний спосіб розв’язання проблеми із внутрішніми серверами, з якими стикаються багато компаній. Сервери можуть зробити бізнес менш продуктивним. На щастя, фахівці компанії Vamark визначили п’ять можливостей, які можуть допомогти вашому бізнесу працювати з ефективним цифровим сховищем.

Хмарне сховище даних та його переваги

1. Економія на обслуговуванні ІТ інфраструктури

Значна частина повсякденної роботи бізнесу виконується на комп’ютерах. Файли створюються та змінюються регулярно – починаючи від редагування документів та таблиць до створення звітів. Щоразу, коли на сервері зберігається інший файл, обсяг пам’яті зменшується. Купівля та підтримка нових серверів для збільшення розміру вашого цифрового сховища коштує грошей. Завдяки хмарному сховищу ви усуваєте необхідність у дорогих внутрішніх серверах. Запуск цифрового простору більше не призводить до панічного замовлення іншого сервера, це простий дзвінок менеджеру хмари з проханням збільшити обсяг сховища.

2. Скорочення споживання енергії вашою компанією

Дбаючи про екологію, багато компаній намагаються скорочувати споживання електроенергії. Внутрішні сервери під час роботи споживають багато енергії. Якщо ви шукаєте способи бути більш екологічно свідомими, перехід від серверів до хмарних сховищ може різко скоротити витрати електроенергії.

3. Захист від втрати даних

Втрата даних є серйозною проблемою для компаній і причиною цього може стати все, що завгодно – від збоїв сервера та помилок співробітників до стихійних лих. Хмара може допомогти захистити ваш бізнес від значної втрати даних. Коли ваші записи та дані зберігаються у хмарі, вам не потрібно турбуватися про збій живлення або потік, що знищує цифровий ресурс вашої компанії.

4. Доступ до даних у будь-яку хвилину та в будь-якому місці

Доступ до файлів є одним із найважливіших аспектів продуктивного дня. З внутрішніми серверами співробітники зазвичай не можуть отримати доступ до файлів, що зберігаються на сервері, якщо вони фізично не підключені до нього. Незалежно від того, чи потрібно відкрити електронну таблицю бюджету з вашого готельного номера або файл Photoshop з офісу, хмарне сховище дозволяє отримати доступ до даних, де б ви не знаходилися.

5. Збереження даних

Одним із пріоритетів хмарного сховища є його безпека. Багато хто помилково вважає, що хмарне сховище не так безпечне, як фізичний сервер. Насправді технологія хмарного зберігання має безліч заходів безпеки для захисту ваших даних, від шифрування файлів до захисту паролем ваших даних.

Якщо вам цікаво, як хмарне сховище може працювати на вас, зв’яжіться з нашими фахівцями вже сьогодні! Компанія «Vamark» надасть Вам кваліфіковану ІТ підтримку в усіх напрямках.

Останні новини
Зв`язатись з нами
Заповнюючи форму, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності сайту